BRVNARE | STOVARISTE
BRVNARE KOMARANI
poslovanje kojem se veruje
O NAMA
GALERIJA SLIKA
KONTAKT
GDE SMO
komaranikompany@gmail.com
Naš tim u najkraćem roku odgovara na sva Vaša pitanja

POZOVITE NAS

GDE SMO

Brvnare "Komarani"

IZBOR KUĆE


- Ključna i možda najbitnija stvar kada je reč o izboru brvnare , jeste njena buduća namena. Da li će to biti porodična kuća za svakodnevan boravak u njoj, vikendica za nezaboravne odmore , ili možda brvnara za komercijalne namene( restoran ili krčma), ostavljamo da budući kupac donese odluku.

PROJEKAT

- U ponudi imamo tri različita projekta po kojima radimo izradu brvnara. Svi su specifični na svoj način i svaki od njih ima svoji priču. Razlikuju se po kvadraturi, spratnosti i broju prostorija.
Ukoliko budući kupac želi nešto posebno, naš projektant će izaći u susret i nacrtati nešto po Vašoj želji.

NAČIN MONTAŽE

- Brvara se sklapa iz elemenata, tj obrađenih oblica. Između svake oblice se stavlja vuneni filc, a oblice se povezuju drvenim klinovima jedna za drugu. Takav vid montaže su koristile mnoge generacije pre nas, a i pokazao kao najefikasniji prilikom kasnijeg sleganja . Krovna konstrukcija se povezuje metalnim okovima.

KVALITET

- Oblice se izrađuju od najkvalitetnijih borovih ili smrčevih trupaca, zavisno od želje kupca. Prilikom selekcije, biraju se zreli i zdravi trupci većeg prečnika, koji se kasnije obradom skidaju na željenu dimenziju debljine.

ENTERIJER

- U unutrašnjosti brvnare zastupljeni su takođe prirodni materijali.
Podove izrađujemo od borovih talpi, osušenih i obrađenih na željenu debljinu.
Stolarija koju ugrađujemo je najkvalitetnija koja se trenutno može nabaviti na našim prostorima, a izređena je od lameliranih elemenata bora i sibirskog ariša.
Stepenice radimo u više modela, od rustičnih poluoblica pa do mašinski uradjenih stepenica sa gazištima na "smicanje".

ZAŠTITA

- Nakon završene montaže brvna se šmirglaju kako sa unutrašnje, tako i sa spoljne strane. U zavisnosti od zahteva budućeg vlasnika, zidovi brvnare se tretiraju određenim premazima. Osnovni premaz je bezbojan, a nakon njega se nanosi završni premaz koji može biti bezbojan takođe, ili u nekom tamnijem tonu.
Posle nanošenja ,,prve ruke,, završnog premaza, brvna se opet tretiraju blagim šmirglanjem, a nakon toga i drugi krug završnog premaza.
Krovna konstrukcija se može tretirati industijskim premazima, za tu namenu koristimo proizvofe kompanije ,,IRKOM,, . Po posebnoj želji, krovnu konstukciju možemo tretirati i prirodnim mazivima, tj katranskom vodicom, dobijenom proizvodnjom katrana iz borovih panjeva.

O BRVARAMA

- Drvene kuće ili brvnare imaju mnogo više benefita u odnosu na obične zidane kuće. Brvnare sagrađene na ovaj način su 20-30% toplotno efikasnije od drugačije građenih objekata. Drvo je veoma toplo na dodir, dobar je zvučni izolator i ima sposobnost da apsorbuje i eliminiše toksične i štetne materije. Ovakve kuće su urađene po većim standardima od tradicionalnih kuća, čvrste su i stabilne, a naročito su otporne na zemljotrese i ostale prirodne nepogode. Unutrašnji i spoljašni izgled drvenih kuća, kao i sam miris drveta pozitivno utiče na ljudsku psihu, samim tim boravak u njima je nalik boravku u banji. Podaci govore da u Evropi postoje drvene kuće stare preko 8 vekova, koje još uvek odolevaju zubu vremena.

IZRADA

- Brvna ili oblice za izgradnju naših brvnara obrađujemo na mašini najnovije generacije, napravljenu po svim svetskim standardima. Jedinstvena je u našoj zemlji, a na istoj možemo obraditi oblice od 10cm do neverovatnih 42cm prečnika. Najzastupljenija debljina oblica je 25cm, i prema njoj su prilagođeni naši projekti. Kvalitet obrade je izuzetan, mašina je potpuno automatizovana, tako da je procenat greške sveden na minimum.

MONTAŽA

- Naš tim kolega se trudi da rok montaže maksimalno poštuje.
On zavisi od dosta faktora:
- Izbora projekta, odnosno veličina brvnare
- Udaljenosti mesta montaže , kao i konfiguracije terena,
- Sistema završnog uređenja
- Vrste zaštite
- Vrste pokrivke
- Vremenskih nepogoda
Prilikom dogovora, sagledaju se sve mogućnosti kako bi potencijalnom klijentu mogli predočiti vremenski rok izrade i montaže željene drvene kuće od punih oblica.Svetog Save 43, 31320 Nova Varoš | Tel : 0038166/87-66-666, Tel/fax 0038133/62-226 | e-mail komaranikompany@gmail.com
BRVNARE STOVARISTE